Főoldal / Desszertek / Hétrétű túrós-otelló szőlős rétes

Hétrétű túrós-otelló szőlős rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hétrétű túrós-otelló szőlős rétes

Hétrétű túrós-otelló szőlős rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • kb. 3,5 dl langyos tej
  • csipet só
  • 1 ek. cukor

A lapok kenéséhez:

  • 10 dkg zsír
  • 1 ek. ecet

A töltelékhez:

  • 40 dkg otelló szőlő
  • 40 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 4 dkg lágy vaj
  • 10 dkg tejföl
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 7,5 dkg finomliszt

A rudak lekenéséhez:

  • 2-3 ek. olaj
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, majd7 egyforma cipóra osztjuk.
A zsírba belekeverjük az ecetet. A cipókat egyesével kb. tányér nagyságúra nyújtjuk. Az első tésztát megkenjük az ecetes zsírral, erre borítjuk a második tésztát, azt is megkenjük, erre jön a harmadik, a negyedik.. míg el nem fogynak. Az utolsó tészta tetejét már nem kenjük meg.
Egy nagyobb langyos tállal letakarjuk és egy órán át hagyjuk pihenni.

Ezalatt elkészítjük a töltelékeket.

4 dkg vajat a túróval habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojok sárgáját, majd a tejfölt. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval, majd az apránként beleszórt kristálycukorral kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva összeforgatjuk a túrókrémmel.

Az ebédlőasztalt leterítjük egy abrosszal, majd meghintjük liszttel. A közepére tesszük a pihentetett tésztát és óvatosan húzni kezdjük. Körbe-körbe járjuk az asztalt, közben a tészta alá nyúlunk a kézfejünkkel és óvatosan húzkodjuk egészen vékonyra. Mire készen lesz teljesen beborítja az asztalt. A lelógó szélét levágjuk.

A túrókrémet a tésztára kenjük, majd megszórjuk a leszemezett szőlővel.
Abrosz segítségével az asztal feléig feltekerjük, két rúdba vágjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük.
A megmaradt részt is feltekerjük, ketté vágjuk és a tepsibe tesszük.

Étolajjal vékonyan lekenjük a rudak tetejét.
210 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat a finom leveles réteshez!

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (207 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére