Főoldal / Egytálételek / Hentes tokány

Hentes tokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hentes tokány

Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés comb vagy lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk.

Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.

Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére