Főoldal / Befőzés / Házi ételízesítő – vegeta

Házi ételízesítő – vegeta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi ételízesítő – vegeta

Házi ételízesítő - vegeta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa
  • 1 nagy férfi öklömnyi zellergumó
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 vastag szál póréhagya
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 3 db kápia paprika
  • 0,5 kg kelkáposzta
  • Ízlés szerint mehet még hozzá
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerlevél
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Minden alapanyagot megtisztítunk, alaposan megmossuk és a nedvességet letöröljük róluk.

Majd uborkagyalun nagyon vékonyra felszeleteljük. (ez azért fontos, hogy hamarabb kiszáradjon). Aszalógép tálcáira vagy napra tesszük és csontszárazra, kopogósra kiszárítjuk. Szemmel láthatóan csökkenni fog a zöldségek mennyisége.

Kávédarálón annyit pörgetünk rajta amilyen szemcséjű ízesítőt szeretnénk készíteni.

Természetesen lehet kisebb mennyiséget készíteni de nem érdemes!

Házi ételízesítő – vegeta 5.00/5 (3 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére