Főoldal / Hal ételek / Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás túrós csuszával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók:

  • 60 dkg harcsafilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • őrölt pirospaprika
  • 10 dkg füstölt szalonna (elhagyható)
  • bors
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag csuszatészta
  • 25 dkg túró
  • bacon szalonna (elhagyható)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:3000-4000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Kevés olajon megpároljuk az apróra felkockázott vöröshagymát és a füstölt szalonnát (a füstölt szalonna elhagyható) és a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felöltjük és visszatesszük a tűzre. Ebbe a pörkölt alapba tesszük bele a nagyobb kockákra felvágott harcsát és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Lefedve 10 percig főzzük, majd a tejföllel összekeverjük. Aki szereti, kaporral is ízesítheti.

A csuszatésztát sós vízben kifőzzük és összekeverjük a túróval. Akár így is tálalhatnánk, de egy kicsit különösebben is: úgy, hogy egy őzgerincformát kibélelhetünk bacon szalonnával és ebbe beletöltjük a kifőzött túrós csuszatésztát, befedjük a tetejét is szalonnával és 10-15 percre sütőbe pirítjuk. A harcsapaprikással tálaljuk.

Harcsapaprikás túrós csuszával 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére