Főoldal / Hal ételek / Harcsa vincellér módra

Harcsa vincellér módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Harcsa vincellér módra

Harcsa vincellér módra

Hozzávalók:

  • 60 dkg harcsafilé
  • 50 dkg vörös szőlő (nálam otelló)
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 db babérlevél
  • 3-4 szegfűszeg
  • 1 mk fahéj
  • 2 ek méz (el is hagyható)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A harcsafilét ízlés szerint besózni, és megszórni őrölt fehér borssal, majd 30 percig állni hagyni, hogy az ízek kicsit átjárják.

Ezután beletenni egy serpenyőbe, felönteni a borral, majd hozzáadni a babérlevelet, a szegfűszeget, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat.
Lefedve kb. 10 perc alatt készre párolni a harcsaszeleteket, majd kiszedni és tálalásig melegen tartani.

A visszamaradt fűszeres borba, belekanalazni a mézet, hozzáadni a vajat, majd kevergetve addig melegíteni még a vaj teljesen felolvad. (a méz el is hagyható!!!, de mi édesebben szeretjük a gyümölcsmártást azért tettem bele)
Ezután beletenni a leszemezett szőlőt, majd szép lassan, néha óvatosan megkeverve, kb 5 percig főzni.

A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverni, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatni. Végül óvatosan kevergetve, kiforralni, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínálni.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére