Főoldal / Hal ételek / Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával

Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával

Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával

Hozzávalók:

  • 40 dkg fekete harcsafilé (v. afrikai harcsa)
  • 1 cs újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk halfűszerkeverék
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 ek kukoricaliszt (kisebb)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A halfilét vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Az olívaolajat hevítsük fel egy wokba, (v. serpenyőbe) adjuk hozzá a vékonyra szeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kellően összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott harcsafilét. Keverjük össze, és pirítsuk addig, még a hal húsa kifehéredik. Ezután szórjuk meg ízlés szerint sóval, a fűszerekkel, majd öntsük fel a borral, és pároljuk 5-6 percig.

Amikor már kellően megpárolódott, szórjuk meg a kukoricaliszttel és óvatosan forgassuk össze. Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd addig főzzük míg kellően besűrűsödik a szaftja. (közben többször rázogassuk meg, de keverni már ne keverjük, mert a puhára főtt halhús szétesik)

Lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát. (vagy készítsük el az ízlés szerinti köretet)
Tálaláskor halmozzuk a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejszínes-fűszeres harcsát, és így kínáljuk.

Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére