Főoldal / Desszertek / Hamis Rigó Jancsi

Hamis Rigó Jancsi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamis Rigó Jancsi

Hamis rigó jancsi 3

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 kanál cukor
  • 4 kanál liszt
  • fél cs sütőpor
  • 2 kanál olaj
  • 2 kanál víz

A csokis laphoz:

  • 6 tojás 
  • 6 kanál cukor
  • 7 kanál liszt
  • 2 kanál kakaópor
  • fél cs sütőpor
  • 2 kanál olaj
  • 3 kanál víz

A krémhez:

  • 2 csokis puding
  • 8 deci tej
  • 4 kanál cukor
  • 2 lap zselatin

A csokoládéhoz a tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 7 deka margarin
  • fél deci étolaj

Díszítéshez:

  • 5 deka fehér csokoládé
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral, az olajjal, és a vízzel habosra felverjük Hozzáadjuk a sütőporos kakaós lisztet, óvatosan belekeverjük és sütőpapiros sütőlapon 170 fokon kisütöm. A sima piskótalapot ugyanígy készítjük el.

A kihűlt a sárga lapot, megkenjük sárgabarack lekvárral.

A csokis lapot amikor kisült lapjában ketté vágjuk,  majd az egyik felét a piskótás lekváros lapra tetsszük.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Amikor elkészült, még melegen belekeverjük a lapzselatinokat.

Ezt a csokis krémet kenjük a kakaós lapra, majd befedjük a második kakaós lappal.

A csokoládémáz hozzávalóit egy fém tálba tesszük, majd vízgőz felett összeolvasztjuk. A csokoládémázat a sütemény tetejére öntjük, majd elsimítjuk.

Díszítésként fehér csokit reszelünk a tetejére.

Nagyon finom, krémes sütemény.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére