Főoldal / Birka / Marha / Hagymás báránymáj

Hagymás báránymáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymás báránymáj

Hagymás báránymáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg báránymáj
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg póréhagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 dl száraz vörösbor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük a burgonyát. Letakarva félretesszük.
A bográcsban megforrósítjuk a zsírt és beleöntjük az ujjnyi csíkokra szelt báránymájat. Minden oldalán fehérre pirítjuk.
Ráöntjük a felkarikázott póréhagymát,1 dl vörösbort és a fűszereket. Ezekkel pároljuk.
15 perc főlés után levesszük a fedőt, ismét öntünk hozzá 2-3 evőkanál vörösbort és félig zsírjára sütjük. Ekkor hozzátesszük a felkockázott vöröshagymát, bacon szalonnát és szeletelt fokhagymát.
Amint elfőtte a levét tálalhatjuk a burgonya körettel. ízlés szerint felkarikázott csípős paprikát tehetünk rá. Sózni csak a tálaláskor szabad!

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére