Főoldal / Desszertek / Habos rákóczi túrós

Habos rákóczi túrós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos rákóczi túrós

Habos rákóczi túrós

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 db tojás sárgája
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor

A túrótöltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2-3 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg cukor

A tojáshabhoz:

  • 4 db tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • baracklekvár
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el: egy tálban összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral, és a 2 db tojás sárgájával. Majd lisztezett deszkán a megfelelő tepsi vagy adott esetben kapcsos tortaforma alakúra nyújtjuk, majd vajazott és lisztezett tepsibe vagy kapcsos formába helyezve 150-160 °C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

Míg a tészta sül elkészítjük a túrótölteléket: egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, majd legvégül hozzákeverjük óvatosan a habbá vert tojásfehérjéket.
Mikor megsült a tészta picit várunk hogy langyosra hűljön, majd rákenjük a túrótölteléket és visszarakjuk a sütőbe 20 percre, míg megkeményedik a túró.

Addig felverjük a tojásfehérjéket: egy tálba rakjuk a fehérjéket és robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrokat és tovább verjük.
Mikor megsült a túrótöltelék, habzsák segítségével rányomjuk a tojáshabot és visszarakjuk a sütőbe, de már nem sütjük hanem csak szárítjuk. Mikor kész, a hab közötti részt lekvárral díszíthetjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére