Főoldal / Desszertek / Habos raffaello szelet

Habos raffaello szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos raffaello szelet

Habos raffaelló szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 fél kiskanálnyi sütőpor

A locsoláshoz:

  • 0,5 dl víz
  • 2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 15 dkg tejpor
  • 15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • porcukor
  • mandula forgács
  • kókusz
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.

A sárgáját kikeverjük az olajjal és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Végül lazán, belekeverjük a kemény fehérjehabot is, vigyázva, hogy ne törjön össze. A masszát, kivajazott tepsibe öntjük és kb. 25 percen át sütjük 180 fokon.

A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát meglocsoljuk vele.

A hulala tejszint kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tejport, és a kókuszreszeléket is.

A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a kókuszos krémmel. (ha marad vékonyan kenhetünk belőle a tetejére is)

A porcukrot, szeletelt mandulát és a kókuszt összekeverjük, és a torta tetejére szórjuk.

Tálalásig hűtőbe tesszük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére