Főoldal / Desszertek / Habos raffaello szelet

Habos raffaello szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos raffaello szelet

Habos raffaelló szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 fél kiskanálnyi sütőpor

A locsoláshoz:

  • 0,5 dl víz
  • 2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 15 dkg tejpor
  • 15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • porcukor
  • mandula forgács
  • kókusz
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.

A sárgáját kikeverjük az olajjal és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Végül lazán, belekeverjük a kemény fehérjehabot is, vigyázva, hogy ne törjön össze. A masszát, kivajazott tepsibe öntjük és kb. 25 percen át sütjük 180 fokon.

A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát meglocsoljuk vele.

A hulala tejszint kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tejport, és a kókuszreszeléket is.

A piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a kókuszos krémmel. (ha marad vékonyan kenhetünk belőle a tetejére is)

A porcukrot, szeletelt mandulát és a kókuszt összekeverjük, és a torta tetejére szórjuk.

Tálalásig hűtőbe tesszük.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


2 Hozzászólások

  1. Mekkora a tepsi mérete???

  2. 30 20 a méret

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére