Főoldal / Desszertek / Habos palacsinta

Habos palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos palacsinta

Habos palacsinta

Hozzávalók:

8-10 darab palacsintához:

  • 20 deka liszt
  • csipet só
  • 3 deci szóda víz
  • 3-4 deci tej
  • 3 tojás sárgája

A töltelék hozzávalói:

  • 10 deka darált dió
  • 8 deka cukor
  • 5 deka mazsola 
  • 3 ek barack lekvár
  • 2 deka vaj a tál kikenéséhez
  • 3 tojás fehérje
  • 4 kanál cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A palacsinta tésztát kikeverem csak sárgáját használom hozzá, mert a fehérjét a tetejére habbá verem. A palacsintákat enyhén kiolajozott serpenyőben kisütöm.Üresen feltekerem és vékonyra felszeletelem, úgy ahogy van feltekerve. (metélt tészta szélességű csíkokat kapunk belőle)

Egy jénai edényt vajjal vékonyan kikenek, és a palacsinta metéltet beleszórom.

A metéltre teszem a cukorral összekevert darált diót és a mazsolát.
A tojások fehérjét gőz felett a lekvárral és a cukorral kemény habbá verem, majd a dió tetejére simítom. (villával díszítem a tetején a habot)

Nem túl forró sütőben kicsit átsütöm.

Csak addig sütöm, amíg a hab teteje kicsit színt kap.

A habos palacsinta langyosan, és hidegen is finom. Akár egy kiadós leves után második fogásként is tálalható.

Tipp / megjegyzés:

Aki kedvet kap kísérletezhet a töltelékkel, kerülhet bele akár mákos, szilvalekváros vagy túrós töltelék is.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére