Főoldal / Torták / Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel

Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel

Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel

Hozzávalók:

20 cm-es tortához:

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1/2 tk. ecet

Krém hozzávalói:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone (Lidlben a legolcsóbb)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • porcukor ízlés szerint
  • 2 dl Hulala

A tetejére:

  • tortabevonó csokoládé
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni/habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három 20 cm átmérőjű kört formázzunk a keményre vert habból. (2 tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez, én egy 20 cm átmérőjű lábassal rajzoltam elő a köröket).

Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsiket, és légkeveréssel 60 percig szárítsuk a lapokat.

Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy villával nyomkodjuk össze.

A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti porcukorral. Ezután keverjük hozzá az epret, majd apránként a keményre felvert Hulalát is.

Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat úgy, hogy a tetejére is hagyjunk belőle.

A csokoládét olvasszuk fel gőz felett egy kis étolajjal, és csurgassuk a krém tetejére.

Ahogy megköt a csokoládé, rögtön fogyasztható!

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére