Főoldal / Torták / Gyümölcstorta

Gyümölcstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcstorta

Gyümölcstorta 3

Hozzávalók:

A piskótatésztához:

  • 2 tojás szétválasztva
  • 10dkg cukor
  • 1csomag vaníliás cukor
  • 8dkg liszt
  • csapott tk sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 2csomag tortazselé
  • ízlés és idény szerinti gyümölcsök
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd a tojássárgás krémre csúsztatjuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és kis adagokban rászitáljuk a tojáshabra, és lassan összeforgatjuk.
Sütőpapírral borítjuk egy kapcsos tortaforma alját, ráöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon 30perc alatt tűpróbáig sütjük.

A csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük a vanília pudingot, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

A tésztát pár perc pihentetés után kivesszük a formából, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, majd visszatesszük a tortaformába. Ráöntjük és elsimítjuk a pudingot. Hideg helyen hagyjuk dermedni.
A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük.

A gyümölcsöt megmossuk, megpucoljuk, összevágjuk és elrendezzük a puding tetején.
Ráöntjük a zselatint, és szépen elsimítjuk.
A tortát kb. 2órára hűtőbe tesszük, és csak utána vesszük le róla a tortagyűrűt.

Gyümölcstorta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére