Főoldal / Torták / Gyümölcsös sajttorta Marcsi konyhájából

Gyümölcsös sajttorta Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös sajttorta Marcsi konyhájából

Gyümölcsös sajttorta Marcsi konyhájából 1

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 15 dkg áfonyás keksz
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

A krémhez:

  • 30 dkg krémsajt
  • 4 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 ek. tejpor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 dl tejföl

A díszítéshez:

  • 20 dkg gyümölcs vegyesen
  • 3 dkg cukor
  • étkezési zselatin
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az alaphoz a kekszet és a többi hozzávalót összemorzsoljuk.
Egy kapcsos tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.

A sajtkrémhez hozzáadjuk a cukrot, a pudingokat, a tejfölt és végül egyesével belekeverjük a tojásokat valamint a vaníliarúd kikapart magjait.
Az egészet homogénné kikeverjük és a kekszes alapra öntjük.

150 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig vízfürdőben sütjük. (Egy tepsibe vizet teszünk és ebbe tesszük bele a tortát. De előtte győződjünk meg róla, hogy a tortaforma jól zár és nem folyik bele a víz.) Amikor megsült, a vízfürdőben hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez a gyümölcsöket a cukorral kicsit felfőzzük és egy kevés zselatinport adunk hozzá. Ezzel öntjük le a tortát.

Ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszíthetjük.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére