Főoldal / Desszertek / Gyors, ropogós sajtos rúd

Gyors, ropogós sajtos rúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyors, ropogós sajtos rúd

Gyors, ropogós sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 tk. só
  • 20 dkg szobahőmérsékletű zsír (sertés, kacsa vagy liba)
  • 1 egész tojás
  • 3 nagy ek. tejföl
  • 2 dkg friss élesztő

A kenéshez:

  • 1 tojás

A tetejére:

  • reszelt sajt (kb. 30 dkg)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és elmorzsoljuk. Majd összegyúrjuk egy közepesen kemény tésztagombóccá.
A deszkán letakarva pihentetjük 20percet.

Enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk bőségesen reszelt sajttal.

Ízlés szerinti rudakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Nem szükséges közöttük sok helyet hagyni, mert nem növekednek meg sütés közben.

200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Zsír helyett margarinnal is elkészíthető, de akkor puhább lesz, nem ropogós.

Mentés

Mentés

Gyors, ropogós sajtos rúd 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (452 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére