Főoldal / Sertés ételek / Grillezett óriás sertéscomb

Grillezett óriás sertéscomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grillezett óriás sertéscomb

Grillezett óriás sertéscomb

Hozzávalók:

  • 1 kg keresztben szelt bőrös sertéscomb
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só
  • 1 púpos evőkanál mustár
  • 1 kg burgonya
  • 1 szelet füstölt szalonna a grillrács bezsírozásához
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húson b23evagdaljuk körbe a bőrt, hogy sütés közben ne húzza össze a húst.
Sóval bedörzsöljük mindkét oldalát, az egyik oldalát meghintjük őrölt borssal és pirospaprikával. Mustárral bekenjük a másik oldalát, és amíg tüzet rakunk és parazsat készítünk, addig pihentetjük.

A burgonyákat a hús sütése előtt 15 perccel a grillrácsra helyezzük, majd a mustáros felével lefelé a húst is odatesszük.
5 perc elteltével megfordítjuk a húst és a paprikás oldalát is 5 percig sütjük Ezzel a hús kérget kap és nem engedi kiszáradni. Visszafordítjuk a mustáros oldalára, 10 percig sütjük, és úgy forgatjuk, hogy egyenletesen süljön.

Ekkor adhatunk hozzá egész paprikát, paradicsomot, füstölt szalonnát és 15 perc elteltével elkészül az ételünk.

A sülési idő hozzávetőleges, nagyban függ a hús vastagságától és a tűz melegétől.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére