Főoldal / Szárnyas Ételek / Grillezett csirkemáj sült krumplival lecsóval

Grillezett csirkemáj sült krumplival lecsóval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grillezett csirkemáj sült krumplival lecsóval

Grillezett csirkemáj sült krumplival lecsóval

Hozzávalók:

Máj:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • Sült krumpli
  • 9 db újkrumpli
  • petrezselyem
  • só őrölt fekete bors
  • kakukkfű

Lecsó:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 5 db paprika
  • 5 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 5 dkg vagdalt bacon
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit héjában felteszem főni. A lecsóhoz a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A másik hagymát szeletelem.

Egy nagyobb mély serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.

Közben a májat beáztatom, többször alaposan megmosom, a hártyákat eltávolítom. Félreteszem. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szeletelt hagymát, félreteszem. A krumplit megpucolom, felkockázom, s a hagyma serpenyőjében megsütöm.a krumplit, a végén szórok rá aprított petrezselymet.

Grillserpenyőben megsütöm a májat, fűszerezem

Tálaláskor teszek a tányérra 3 db májat, rá sült hagymát, mellé pedig krumplit és lecsót. Vörösborral fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére