Főoldal / Szárnyas Ételek / Grillezett csirkecomb juhtúróval töltve

Grillezett csirkecomb juhtúróval töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grillezett csirkecomb juhtúróval töltve

Grillezett csirkecomb juhtúróval töltve

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkecomb
  • 10 dkg juhtúró
  • 0,5 fej friss fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 4 db nagy lapulevél
  • 20 db csalánlevél
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkecombok bőre alá betöltjük a juhtúrót.
A lapulevelet kiterítjük, eloszlatjuk rajta a csalánleveleket és ráfektetjük a húst. Megsózzuk és a fokhagyma szeleteket is rátesszük.
Szorosan összetekerjük és fogvájóval összetűzzük.
A grillrácson így pároljuk.

Fél óra múlva kinyitjuk a leveleket és kivesszük belőlük a húst. A rácsra tesszük és megsütjük a combokat. Kb. fél óra alatt ropogósra sül.

Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

Ha több lapulevélbe csomagoljuk a húsokat, akkor biztosan nem fog megégni.

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (76 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére