Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Görög saláta

Görög saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Görög saláta

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 1-2 db kígyóuborka (méretétől függően)
  • 5 db paradicsom
  • 1-2 fej lilahagyma
  • jégsaláta (elhagyható)
  • 20-30 dkg feta sajt
  • olíva olaj
  • oregano
  • olívabogyó (nálam ez kimarad mi nem szeretjük)
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén felkockázzuk és az uborkához keverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott feta sajtot és a felkarikázott lilahagymát, és a fekete vagy zöld olívabogyót (aki szereti).

Meglocsoljuk pici olíva olajjal és megszórjuk oreganoval. Ízlés szerint pici sót és borsot is adhatunk hozzá. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt kézzel tépkedett salátaleveleket is keverhetünk bele. Akár így magában, de sültek mellé is tökéletes.

Értékeld a receptet

Marcsi (523 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére