Főoldal / Levesek / Gombás sertés becsinált leves

Gombás sertés becsinált leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás sertés becsinált leves

Gombás sertés becsinált leves

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertéscomb
  • 1-1 szál sárga és fehér répa
  • 1 marék borsó
  • 2 ek. margarin
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs. gombakrémleves
  • 1 tk. tárkony
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis citrom
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst kockákra vágom.A zöldségeket megtisztítom, felaprítom.

A zöldségeket a margarinon megdinsztelem. Beleteszem a felkockázott húst, fehéredésig pirítom, majd felengedem kevés vízzel, fűszerezem, az apróra vágott petrezselyemmel, tárkonnyal, és a sóval, lefedve addig főzöm amíg a hús megpuhul.

Arra vigyázzunk hogy víz mindig legyen alatta.(ha párolog pótolni kell)

Ha a hús megpuhult 1 l vízben simára keverjük a gombakrémport és felöntjük vele a levest, és felforraljuk.

Tálaláskor tejszínnel, és citromlével dúsítjuk.

Petrezselyemmel és citrom karikával díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy laktató leves, ami után másodiknak adhatunk valami könnyű fogást, én túró gombócot készítettem mellé.

Gombás sertés becsinált leves 3.75/5 (4 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére