Főoldal / Tészta ételek / Gombás fehérboros tagliatelle

Gombás fehérboros tagliatelle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás fehérboros tagliatelle

Gombás fehérboros tagliatelle

Hozzávalók:

  • 30 dkg tagliatelle tészta
  • 12 levél medvehagyma
  • 30 dkg csiperkegomba 
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős paprika
  • 4 db chilipaprika (elhagyható)
  • 1 db paradicsom
  • 5 szem chilivel töltött olívabogyó
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • oregano 
  • 1 ek chiliszósz (elhagyható)
  • 1 dl fehérbor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom. Az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat felszeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felaprítom.

Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát. Ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, végül a bort, és együtt készre párolom.

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát,majd leszűröm és a gombás raguhoz keverem.

Az apróra vágott zöldekkel tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére