Főoldal / Szárnyas Ételek / Gombás baconos töltött csirkecombok

Gombás baconos töltött csirkecombok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás baconos töltött csirkecombok

Gombás baconos töltött csirkecombok 3

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 4 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • só ízlés szerint
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 mk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csipet őrölt chili
  • 1 mk. őrölt kömény
  • ½ cs petrezselyemzöld
  • 5 cl olaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát megmossuk.A tojásokból hármat megfőzünk, felkockázzuk. A fűszereket /bors,szárnyas fűszer,chili,őrölt kömény,/elkeverjük az olajjal.

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.

A szalonnát, hagymát és a gombát kis kockákra a petrezselymet apróra vágjuk.

A zsemlét tejbe beáztatjuk, majd ha megszívta magát és megpuhult,kinyomkodjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet egy egész tojást és a kockákra vágott főtt tojásokat.

A combok bőrét fellazítjuk, majd betöltjük a töltelékkel.

A csirkecombokat tepsibe tesszük és megkenjük a fűszeres olajjal.

A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben egy órát sütjük.

A végén levesszük róla a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp / megjegyzés:

Köretként kínálhatunk hozzá petrezselymes burgonyát vagy tört burgonyát, salátákat.

Gombás baconos töltött csirkecombok 4.20/5 (5 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére