Főoldal / Tészta ételek / Gombapaprikás csiperkével, rókagombával

Gombapaprikás csiperkével, rókagombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombapaprikás csiperkével, rókagombával

Gombapaprikás csiperkével, rókagombával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg gomba
  • 3 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 5 db paradicsom
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 kanál pirospaprika
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • kevés őrölt kömény
  • 1 kanál zsír
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kevés kapor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A paprikás nagyobb részben csiperkéből, kisebb részben rókagombából készül, de adhatunk hozzá vargányát is, ami kitűnő ízt biztosít a paprikásunknak. Készíthetjük szárított gomba hozzáadásával is, amit előre beáztatunk. Ebben az esetben, 1 kg csiperke mellé, elég 10 dkg szárított gomba.

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. A paprikát, paradicsomot is feldaraboljuk. A gombákat megtisztítjuk, a csiperkét felszeleteljük.
Kevés zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és megsózzuk. Jöhet hozzá a paradicsom, kicsit később a paprika is.
Beletesszük a csiperke szeleteket, és beletépkedjük a rókagombát.(vagy hozzáadjuk a szárított gombát)

Felöntjük főzőtejszínnel, és kevés száraz fehérborral.
Hozzáadjuk a borsot, az őrölt köményt, az őrölt pirospaprikát, és felforraljuk. Ha szükséges, kevés vízzel felöntjük. Mivel a gomba 80%-a víz, erre nem mindig van szükség.

Pikánsabbá tehetjük a paprikást, kevés kapor hozzáadásával.
Galuskával tálaljuk, és ne felejtsük mellőle a tejfölt sem.

Mentés

Mentés

Gombapaprikás csiperkével, rókagombával 5.00/5 (5 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére