Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Gluténmentes toboz sütemény

Gluténmentes toboz sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gluténmentes toboz sütemény

Gluténmentes toboz sütemény

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 10 szem meggy
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál rizstej
  • vanília kivonat
  • rum, vagy rumaroma
  • GM kakaós gabonapehely

A tetejére:

  • porcukor vagy porXukor
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A meggyet áztassuk be a rumba.

A darált diót a kakaóporral, a mézzel, a vanília kivonattal, a tejjel és a vajjal dolgozzuk össze. A masszát osszuk 10 részre és formázzuk belőlük golyókat, majd formázzuk kúpokat a masszából. ( nekem jó szolgálatot tett a piamis készítő formám)

Tegyünk a közepükbe egy-egy szem rumos meggyet, végül alulról felfelé haladva, rakjuk ki, gluténmentes gabonapehellyel. Finoman porcukrozzuk le és fogyasztásig tegyük hűtőbe.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (24 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére