Főoldal / Torták / Gesztenyetorta Gizi konyhájából

Gesztenyetorta Gizi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyetorta Gizi konyhájából

Gesztenyetorta Gizi konyhájából

Hozzávalók:

26 cm-es tortaformához

A tésztához:

  • 8 dkg barna cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg holland kakaó
  • 3 db tojás (nagy)
  • 2 ek. rum

A gesztenyés krémhez:

  • 40 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 ek. rum (v. ízlés szerint)
  • 4 dl Hulala
  • A díszítéshez:
  • kakaópor
  • porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A barna cukrot porrá daráljuk. (De az üzletekben lehet kapni barna porcukrot is.)

A barna cukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a rumot, és keverjük még 1-2 percig.

A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a tojásos keverékhez, és fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (v. zsírozzuk, és lisztezzük ki) majd öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük közepes hőmérsékleten (180 fokon) kb. 15 percig, tűpróbáig.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A gesztenyemasszát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, vagy a krumplinyomóval nyomjuk át. Ezután adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a rumot, majd keverjük simára. A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal keverjük össze a gesztenyés krémmel.

A teljesen kihűlt tortalapot helyezzük bele egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt formába, majd kanalazzuk rá a krémet, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. (a tészta mire teljesen kihűl, kissé összemegy,és éppen belefér majd a 24 cm-es formába)

Ezután pár órára, vagy egész éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg cukrozott kakaóval, és díszítsük porcukorral.

Értékeld a receptet

Gizi (254 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére