Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Gesztenyés tallér áfonyával

Gesztenyés tallér áfonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés tallér áfonyával

Gesztenyés tallér áfonyával

Hozzávalók:

  • 7 deka vaj
  • 5 deka porcukor
  • 1 egész tojás
  • 25 deka gesztenyemassza
  • kevés rum 
  • 4 deka liszt
  • áfonya szemek, vagy mazsola
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverem.
Hozzáadom a tojást, ízlés szerint a rumot, és a gesztenyemasszát. Jó habosra kikeverem. (Én géppel kevertem ki szép simára)

Hozzáadtam a lisztet, és simára kikeverem.

A masszát nyomózsákba töltöm, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tallérokat nyomok belőle.
A közepébe áfonyaszemeket rakok.

Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt elkészül.

Tea mellé kiváló csemege.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére