Főoldal / Desszertek / Gesztenyés krémes

Gesztenyés krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés krémes

Gesztenyés krémes

Hozzávalók:

  • 20×30 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 7,5 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1 dkg kakaópor
  • 5 db tojás
  • 2 ek. víz
  • 7+8 dkg kristálycukor

A krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás
  • 4-5 ek. cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza 2/3 része

A tetejére:

  • 2dl tejszín
  • gesztenye 1/3 része
  • olvasztott csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a 7 dkg cukorral keményre felverjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a 2 ek. vízzel, és a 8 dkg cukorral.
Először hozzákeverjük a tojások habját, majd a keményítő,liszt,kakaó keverékét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

A pudingport a cukorral, a tojások sárgájával, és kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.

A tojásfehérjét 2 ek. cukorral keményre felverjük és a felfőzött krémbe apránként beleforgatjuk.

A kihűlt piskótára simítjuk a krémet,majd rányomjuk a gesztenyemassza 2/3 részét. A tejszínhabot keményre felverjük (szükség szerint használhatunk hozzá habfixet is).
A tetejére simítjuk a tejszínhabot, majd a maradék gesztenyemasszával, és olvasztott csokoládéval díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére