Főoldal / Desszertek / Gesztenyés élvezet

Gesztenyés élvezet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés élvezet

Gesztenyés élvezet

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 25 dkg darált keksz
  • 2 cs. gesztenyemassza
  • 7 dkg vaj (vagy margarin)
  • ízlés szerint rum

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg csokireszelék

A tetejére:

  • 6 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló
  • reszelt gesztenyemassza
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált kekszet a gesztenyemasszával, a  rummal és a puha vajjal összedolgozzuk és egy szögletes tepsibe, vagy edénybe egyenletesen belenyomkodjuk. (kb.5-8 dkg gesztenyemasszát tegyünk félre a díszítéshez)

A pudingot a tejjel és 2 evőkanál cukorral sűrűre felfőzzük, majd félre tesszük hűlni.

A margarint a porcukorral kihabosítjuk, és apránként a kihűlt pudinghoz keverjük. A pudingos krémet a gesztenyés kekszes alapra simítjuk, majd megszúrjuk csokidarával vagy reszelt csokoládéval.

A tejszínt a cukorral és fixálóval kemény habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk. A tetejét tejszínhab rózsákkal gesztenyemasszával és olvasztott csokoládéval díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére