Főoldal / Desszertek / Gesztenyés banános süti

Gesztenyés banános süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés banános süti

Gesztenyés banános süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finom liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 csapott ek kakaópor
  • 4 db banán
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 cs vaníliás cukor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás puding
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 3 ek porcukor
  • 1 cs gesztenye massza
  • 1/2 ü rumaroma

A tetejére:

  • 2,5 dl tejszín
  • tortadara vagy reszelt étcsoki
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Egy tepsit /az enyém 24×30-cm/kibélelünk sütőpapírral,megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük és kirakjuk vele a tepsi alját és megszórjuk vaníliás cukorral.

A lisztből,tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskóta tésztát keverünk.

A fele tésztát a banánokra öntjük,elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport ,majd ezt is a tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A Rama margarint kihabosítjuk a porcukorral és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát lapjával ketté vágjuk. A krémet a tésztára kenjük és ráreszeljük a gesztenye massza felét. Rátesszük a másik lapot.

A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a lereszelt gesztenye másik felét. majd megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.

Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére