Főoldal / Desszertek / Gesztenyehabos gesztenyés krémes

Gesztenyehabos gesztenyés krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyehabos gesztenyés krémes

Gesztenyehabos gesztenyés krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 3 ek. víz
  • 12 dkg rétesliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 6 gr sütőpor

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek. porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek. rum

A tetejére:

  • 2,5 dl cukrászhab
  • 10 dkg gesztenyemassza
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját. 20x30cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, rummal ízesítjük.
A kihűlt tészta tetejére simítjuk a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére