Főoldal / Torták / Gesztenye torta III

Gesztenye torta III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenye torta III

gesztenye torta III

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor

Krém:

  • 25 dkg gesztenye massza
  • 15 dkg puha ráma
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • rum vagy rumaroma

Díszítés:

  • 10 dkg gesztenye massza
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A piskóta masszát, sütőpapírral bélelt torta formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingport megfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a cukrokat, a rumot, a gesztenye masszát és  a puha margarint. Robotgéppel jól elkeverjük.

A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk és megtöltjük a gesztenyés krémmel.

A tejszínt kemény habbá verjük, és tetszés szerint díszítjük vele a torta oldalát és a tetejét. A gesztenye masszát krumplinyomón átnyomjuk és a torta tetejére szórjuk.

Tipp / megjegyzés:
Bármely évszakban elkészíthető finom torta.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére