Főoldal / Desszertek / Füstölt sajtos hajtovány

Füstölt sajtos hajtovány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füstölt sajtos hajtovány

Füstölt sajtos hajtovány

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. só
  • 3 dl langyos tej
  • pici cukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1 kicsi tojás (S-es)
  • 1 kk. só
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)

A tetejére:

  • 1 tojás
  • kevés reszelt sajt (trappista)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjébe tesszük, lágy tésztát dagasztunk belőle és hagyjuk a duplájára kelni.
(kenyérsütőgép helyett a kézi robotgép dagasztó karjával, vagy a saját kezünkkel is megdagaszthatjuk a tésztát)

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. (amilyen vékonyra csak tudjuk)
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerjük, mint a bejglit és rombusz alakúra felszeleteljük.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól 2-3cm távolságra, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ha megkelt, a tetejét lekenjük a maradék felvert tojással, és megszórjuk kevés reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt aranybarnára sütjük.

Mentés

Füstölt sajtos hajtovány 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (405 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik Adminja. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a kapcsolat@receptkiraly.hu email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére