Főoldal / Hal ételek / Füstölt pisztrángos rilette

Füstölt pisztrángos rilette

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füstölt pisztrángos rilette

Füstölt pisztrángos rilette

Hozzávalók:

  • 250 g füstölt pisztráng
  • 3 evőkanál aprított pácolt cukkini vagy savanyú uborka
  • 1,5 evőkanál apróra vágott snidling
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 220 g krémsajt
  • kevés citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • pár csepp olívaolaj
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hal kivételével keverjünk össze mindent egy tálban, majd tépkedjük bele a halat, közben vegyük ki a szálkákat ha van benne. Ne törjük össze nagyon, maradjanak benne nagyobb haldarabok.

Óvatosan keverjük össze és töltsük poharakba, vagy egy tálba. A tetejét díszítsük snidlinggel és pácolt cukkinivel.

Pirítóssal fogyasztva a legfinomabb.

Tipp / megjegyzés:
Hidegtálak mellé, vagy egy baráti vacsorán borkorcsolyának is tökéletes.

lelekkonyha.blogspot.hu

Füstölt pisztrángos rilette 4.50/5 (2 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére