Főoldal / Kelt tészták / Füge lekváros csiga

Füge lekváros csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füge lekváros csiga

Füge lekváros csiga

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 5 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • csipet só

A töltelékhez:

  • füge lekvár (vagy másmilyen)

A lekenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral és a langyos tejjel (én a fele tejjel futtattam fel). A felfutott élesztőből és a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk, majd letakarva langyos helyen 40perc alatt a duplájára kelesztjük.

Ezután átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kb. 35 x 6 cm hosszúra, és végig kenjük a lekvárral. Hosszában kettéhajtjuk, össze nyomkodjuk a szélét, vigyázva ne legyen lekváros, majd az egyik irányból elkezdjük feltekerni.
Megismételjük mind a 7db-nál. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, kelni hagyjuk, míg a sütő bemelegszik. A tetejüket megkenjük egy felvert egész tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A tésztába nem kell tojás!

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére