Főoldal / Desszertek / Frutti kocka

Frutti kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Frutti kocka

Frutti kocka

Hozzávalók:

  • 2db 4 tojásos piskóta

Továbbá:

  • 10 dkg cukor
  • 1 rumaroma,vagy 0,5 dl rum
  • kb. 1,5 dl meleg víz
  • 1 cs. vaníliás cukor

A lekenéshez:

  • sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • darált dió
  • mazsola
  • 4-5 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A két piskótát kisütjük, kihűtjük, majd az egyik piskótalapot összemorzsoljuk.
A vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát összekeverjük és ráöntjük a piskóta morzsára. (ha száraz lenne lehet még egy kis cukros vizet ráönteni)

A piskótalapot megkenjük sárgabaracklekvárral, eloszlatjuk rajta a beízesített, összemorzsolt piskótát.
A tejszínt a habfixálóval habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.

A tetejét darált dióval és mazsolával díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a süteményt sokan nem ismerik. Tudom ajánlani ,mert nagyon finom. Igaz nehezebb felverni a hűtött nem növényi tejszínt, de szánjuk rá az időt, mert sokkal finomabb a sütemény vele.

Mentés

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (26 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére