Főoldal / Levesek / Frankfurti leves Marcsi konyhájából

Frankfurti leves Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Frankfurti leves Marcsi konyhájából

Frankfurti leves Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • egy kis fej kelkáposzta
  • 3 darab közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • őrölt kömény
  • só, bors
  • majoránna
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 3 pár virsli
  • kevés olaj
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl + a tálaláshoz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, a kockára vágott krumplit, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.
Miközben a leves fő a virslit felkarikázzuk és elkészítjük a rántást. A lisztet kevés olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd felöntjük hideg vízzel és simára keverjük. Besűrítjük vele a levest, majd hozzáadjuk a virslit is.
Végül hő kiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.
Ízlés szerint plusz tejföllel kínáljuk.

Mentés

Frankfurti leves Marcsi konyhájából 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére