Főzött krémes csokitorta
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük, majd a tojások fehérjéből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt torta formába öntjük,és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A lisztet, a kakaóport, és a cukrot a tojásokkal simára kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és alacsony lángon állandó keverés mellett besűrítjük.
Hagyjuk kihűlni, majd apránként belekeverjük a szobahőmérsékletű margarint.
A tortalapot 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük a krémmel, és bevonjuk vele a tortánkat.
A díszítéshez hagyunk egy keveset, a krémből.
A maradék krémmel díszítjük a torta tetejét.
Tetszés szerint tehetünk rá csokoládé drazsékat, díszeket, marcipánt is.
Tipp / megjegyzés:
A tetejét csokimázzal is bevonhatjuk.