Főoldal / Desszertek / Főzés nélküli zabkása chia maggal

Főzés nélküli zabkása chia maggal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Főzés nélküli zabkása chia maggal

Főzés nélküli zabkása chia maggal

Hozzávalók:

  • 3 dl-es bögrében mért zabpehely (aprószemű, ami alkalmas zabkása főzéshez)
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál natúr szója joghurt (vagy más natúr joghurt, amit szerettek)
  • 10 dkg friss málna
  • 3 teáskanál fekete chia mag
Elkészítési idő: 5 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Fogjunk egy lezárható tetejű edényt, tálat, poharat. (esetemben- és ezt javaslom mindenkinek- ez egy kimosott lekváros üveg volt) Tegyük bele a zabpelyhet és a chia magot.
Öntsük rá a tejet és a joghurtot. Tegyük rá a tetejét és rázzuk jól össze, hogy mindenhol átjárja a tej és a joghurt.
Ezután adjuk hozzá a málna felét és keverjük jól bele, nem baj ha összetörnek a szemek. A másik felét hagyjuk meg reggelre, fogyasztás előtt frissen tegyük majd a zabkásánkhoz.
Ezután a tetőt újra tegyük rá és tegyük be a hűtőbe egy éjszakára. Ezalatt van ideje magába szívni a tejet és a joghurtot és finom krémes lesz reggelre, főzés nélkül is.

Reggel a friss málnával fogyasszuk. Garantáltan nem leszünk éhesek ebédig, de 10 óráig biztosan kibírjuk.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, nagyszerű, egy próbát megér és igen, ne fogd vissza magad, nyugodtan használj más gyümölcsöt.
Egy két ötletpár: alma-fahéj, banán-kakaópor, banán-kókuszreszelék, aszalt sárgabarack-mandula. A sor végtelen, de ezek nagy kedvenceim.

nutsnroll.blogspot.co.uk/

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére