Főoldal / Reform ételek / Fordított narancstorta (gluténmentes)

Fordított narancstorta (gluténmentes)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fordított narancstorta (gluténmentes)

Fordított narancstorta (gluténmentes)

Hozzávalók:

(24 cm-es tortaformához)

A narancsos részhez:

  • 3 db narancs
  • 12 dkg barna cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj

A tésztához:

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg vaj (laktózmentes)
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 púpozott tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 púpozott ek. laktózmentes tejföl
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, öntsük fel a vízzel, és addig melegítsük hogy a cukor feloldódjon.

A narancsot alaposan mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután tegyük bele a cukorszirupba, majd szép lassan pároljuk kb. 10 percig a narancsszeleteket, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. (Én közben többször átfordítottam a narancsszeleteket, hogy mindenhol érje a szirup.)

Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is fedje, és helyezzük bele a kihűtött narancsszeletek, majd csorgassuk rá a visszamaradt szirupot. A keverőtálba tegyük bele a barna cukrot, a vaníliás cukrot, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, majd keverjük jó habosra.

Ezután állandó keverés mellett, először egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a tejfölt, és keverjük simára. Szintén állandó keverés mellett, először kanalazzuk hozzá a fahéjjal összekevert darált diót, majd a sütőporral összekevert mandulalisztet is. (Addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.)

Végül a tortaformában lévő szirupos narancs tetejére egyenletesen kanalazzuk rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-60 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk kb. 10 percig hűlni, majd tegyünk egy tálcát a tortaforma tetejére, és egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át a tortát, majd így hűtsük ki teljesen.
A torta tésztája nagyon finom szaftos, melyhez nagyon jól illik a fűszeres narancs.

Fordított narancstorta (gluténmentes) 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (259 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére