Főoldal / Kelt tészták / Fonott kalács

Fonott kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fonott kalács

Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 kocka élesztő
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 citrom héja
  • pici só
  • 1 tojássárga a lekenéshez
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

1 dl tejben kis cukorral és kis liszttel felfuttatom az élesztőt.

Az összes hozzávalót összekeverem és jól kidolgozom. 30 percet kelni hagyom.

3 felé osztom összefonom és kikent formában teszem ( ha kissebb a forma 2 lesz belőle ) még 20 percig kelesztem.

Tetejét megkenem a tojássárgával és 150 fokon 45-50 percet sütöm (tűpróba).

Értékeld a receptet

Vicuska1 (142 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére