Főoldal / Kelt tészták / Fonott kalács

Fonott kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fonott kalács

Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 kocka élesztő
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 citrom héja
  • pici só
  • 1 tojássárga a lekenéshez
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

1 dl tejben kis cukorral és kis liszttel felfuttatom az élesztőt.

Az összes hozzávalót összekeverem és jól kidolgozom. 30 percet kelni hagyom.

3 felé osztom összefonom és kikent formában teszem ( ha kissebb a forma 2 lesz belőle ) még 20 percig kelesztem.

Tetejét megkenem a tojássárgával és 150 fokon 45-50 percet sütöm (tűpróba).

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére