Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2l tej

A panírozáshoz:

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A májról a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd felszeleteljük.

A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, és a tejbe keverjük. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A májszeleteket lecsepegtetjük, és papír törlőn leszárítjuk majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa/bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!

Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére