Főoldal / Levesek / Fokhagyma krémleves

Fokhagyma krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagyma krémleves

Fokhagymakrém leves 3

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 3/4 liter húsleves
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • szerecsendió
  • bors

Levesbetétnek:

  • pirított kenyérkockák
  • ropogósra sütött sajt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott, vagy fokhagymanyomón áttört fokhagymát és a lisztet.

Vigyázzunk ne égjen meg mert akkor keserű lesz a leves!

Elkeverjük és felöntjük a húsleveslével és a főzőtejszínnel. Ezután még kb.20 percig főzzük, de lassú tűzön mert könnyen kifuthat.
Végül citromlével sóval borssal szerecsendióval ízesítjük.
Leturmixoljuk, hogy ne maradjanak benne nagyobb hagyma darabok, majd még forrón, pirított kenyérkockákkal és sült sajttal tálaljuk.

 

Fokhagyma krémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére