Főoldal / Desszertek / Fitnesz piskóta tekercs

Fitnesz piskóta tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fitnesz piskóta tekercs

Fitnesz piskóta tekercs

Hozzávalók:

(dupla adag-16 szelet)

  • 8 db tojás
  • 60 g fehérje por
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • édesítő ízlés szerint

A töltelékbe:

  • 2 közepes alma
  • útifűmaghéjpor (opcionális)
  • fahéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket jó kemény habbá verjük, közben már hozzáadjuk a forró vízben feloldott édesítőt, és egy pici sót (állítólag ettől keményebb lesz a hab).

A sárgájákat is fehéredésig keverjük a géppel, majd belekeverjük a fehérjehab felét. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és elkeverjük. A végén a maradék habot óvatosan laza mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.Vigyázva, hogy a hab ne törjön össze nagyon.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, az almát lereszeljük, ha kell édesítjük, hozzáadjuk a fahéjat, és ha van, egy-két kiskanál útifű maghéjport is (ettől kicsit sűrűbb lesz, és tuti nem folyik majd ki a tekercsből).

Ha a tészta kihűlt, leszedjük róla a zsírpapírt és egy tiszta konyharuhára rakjuk. Itt kenjük meg az almapürével és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. Ha összeállt, 16 szeletre felvágjuk.

A fitnesz változat tápanyagtartalma(1 szelet):

Energia: 74 Kcal
Fehérje: 6,25 g
Szénhidrát (CH): 4,3 g
Zsír: 3,5 g

Tipp / megjegyzés:
Összehasonlításképp a hagyományos recept hozzávalói és tápanyagtartalma:
Az hagyományos recept hozzávalói (dupla adag- 16 szelet):

8 tojás
24 dkg cukor
24 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
lekvár
A tápanyagtartalom(1 szelet):
Energia: 190 Kcal
Fehérje: 5,25 g
Szénhidrát (CH): 34 g
Zsír: 3,4 g

Értékeld a receptet

Andi1 (5 Recept)

További recepteket találsz tőlem a http://gasztrofitnesz.cafeblog.hu/ oldalon.


Szólj hozzá!

A lap tetejére