Főoldal / Desszertek / Finom szelet Marcsi konyhájából

Finom szelet Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Finom szelet Marcsi konyhájából

Finom szelet Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg  margarin
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 3 ek. hideg víz

A töltelékhez:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg darált dió
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot a tepsi hátulján kisütjük, majd, még melegen kockákra vágjuk és félretesszük. (Ez lesz a süteményünk teteje.) Fontos, hogy még melegen vágjuk kockákra, mert ha kihűl megkeményedik!

A második lapot a tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá felverjük. A csokit lereszeljük, majd összekeverjük a dióval és a sütőporral. A diós masszába belekeverjük a tojássárgás keveréket, végül lazán beleforgatjuk a  fehérjehabot. Ezt a tölteléket a tepsiben lévő, még sületlen lapra simítjuk. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül elkészítjük  a krémet.

A pudingot a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá felverjük. A kihűlt pudingba beleforgatjuk a tejszínhab felét, majd a vaníliás krémet a kihűlt, diós-lapra simítjuk. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítjuk.  Hűtőbe tesszük pár órára, majd porcukorral megszórjuk a tetejét és már szeletelhetjük is.

Finom szelet Marcsi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére