Főoldal / Vegetáriánus / Fetával töltött rántott cukkinivirág

Fetával töltött rántott cukkinivirág

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fetával töltött rántott cukkinivirág

Fetával töltött rántott cukkinivirág

Hozzávalók:

  • 6 db cukkinivirág
  • 10 dkg fetasajt
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • liszt
  • tej
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • chiliszósz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinivirágot alaposan megmossuk. Vízbe tesszük egy kis időre, majd megtöltjük a fetasajttal. Beleforgatjuk a sózott, borsozott, tejes, lisztes tojásba, és bő olajban megsütjük.

Tálaláskor a tányérra helyezett szalvétára teszem a cukkinivirágokat, és locsolunk rá chiliszószt. Adható hozzá néhány paradicsomszelet is.

Tipp / megjegyzés:
A korábbi években többször is tök nyílt a kertünk különböző pontjain vadon. Most egy óriási cukkini burjánzott el több mint 4 m2-es területen. Volt már több hatalmas (35 – 40cm-es), s több kisebb termése, és több tucat virága. Szép volt a virága, és finom a vele készült étel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére