Főoldal / Desszertek / Felvidéki túrós

Felvidéki túrós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Felvidéki túrós

Felvidéki túrós

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • kb. 2 dl tej 

A töltelékhez:

  • 1/2 kg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 4 egész tojás szétválasztva
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a tölteléket. A 4 sárgáját a cukorral kikeverjük, belerakjuk a túrót, a zsemlemorzsát, a citrom héját és levét. Elkeverjük, és a végén óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. (óvatosan, hogy ne nagyon törjük össze)

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és eldolgozzuk, majd deszkára borítjuk, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát ezután 2 felé osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik tésztacipót, és a lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, szépen elsimítjuk, majd befedjük a második tésztacipóból nyújtott lappal. Egy villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon a tészta alól sülés közben.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35 perc alatt szép pirosra sütjük. Pontosabban addig sütjük, amíg a felvidéki túrós teteje szép piros nem lesz.

Kockákra vagy szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére