Főoldal / Torták / Feketeerdő torta II

Feketeerdő torta II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Feketeerdő torta II

Feketeerdő torta II

Hozzávalók:

Egy 27 cm-es formához:
A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek finom liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

A töltelék:

  • 1 ü magozott meggy
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • rumaroma
  • 1/2 l tejszín

A díszítéshez:

  • meggyszemek
  • reszelt étcsoki
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A meggy levével, cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát.

A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

A piskótát három lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot.

A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön.

Rátesszük a tetejét és fél órára a hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk tejszínhabbal.

Tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Feketeerdő torta II 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére