Főoldal / Torták / Fekete-ribizlis ricottatorta csokimázzal

Fekete-ribizlis ricottatorta csokimázzal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fekete-ribizlis ricottatorta csokimázzal

Fekete-ribizlis ricottatorta csokimázzal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 14 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 25 dkg ricotta vagy orda (én ordával készítettem)
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg ékezési keményítő
  • 9 dkg porcukor
  • 14 dkg sűrű joghurt
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat 
  • kb. 5 evőkanál fekete ribizli lekvár

A csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 8 dkg tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk. Összegyúrjuk, és ha nem áll össze pár csepp vízzel segítünk neki.

Kinyújtjuk, és 29 cm átmérőjű piteformába tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.

Közben elkészítjük a túrótölteléket. A hozzávalókat a lekvár kivételével összekeverjük. A félig megsült tésztán elsimítjuk a lekvárt, majd ráöntjük a túrótölteléket.

Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük és beletördeljük a csokit, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. A csokimázat a kihűlt tortára öntjük, elsimítjuk, és dermedni hagyjuk.

Tálaláskor, reszelt csokoládéval díszítjük.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére