Főoldal / Desszertek / Fehércsokis mandulás bonbon

Fehércsokis mandulás bonbon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehércsokis mandulás bonbon

Angyalpirula

 

 

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mandula (lehetőleg hántolt)
  • 1 tojásfehérje
  • 2 lime reszelt héja(vagy 1 citromé)
  • 2 lime vagy 1/2 citrom leve
  • A bevonáshoz:
  • 25 dkg fehér csokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, és a lime vagy a citrom héját és levét.

Vízgőz felett olvasszuk fel a 10 dkg fehér csokoládét.
Az olvasztott csokoládét adjuk hozzá a mandulás keverékhez, majd robotgéppel alaposan dolgozzuk össze.
Alacsony lángon olvasszuk, kevergessük, míg a cukor teljesen feloldódik benne.

Adjuk a masszához a pici sóval felvert fehérjehabot, és jól keverjük el.(ezt már elég egy kanállal,nem kell a robotgéppel)
Hagyjuk hűlni,hogy jól formálható masszát kapjunk.

Vizes kézzel formázzunk belőle bonbon vagy szaloncukor méretű golyókat.Tegyük hűtőbe, hogy kicsit lehűljön és megkössön, majd mártsuk vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéba. Sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk teljesen megszáradni.

A tetejére amíg még nem kötött meg a csokoládé bevonat, szórhatunk szeletelt mandulát, színes cukrokat, kókuszreszeléke…stb ízlés szerint.

Tipp / megjegyzés:
Fehér szaloncukor, melyet ha celofánba csomagolva teszünk a fenyőfára olyan mintha hópelyhek lennének rajta.

Fehércsokis mandulás bonbon 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére