Főoldal / Levesek / Fehérboros tejszínes szőlőkrémleves

Fehérboros tejszínes szőlőkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes szőlőkrémleves

Fehérboros tejszínes szőlőkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg szőlő
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. fahéj 
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • fehér bors
  • 2 mentalevél
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 6 db pekándió
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szőlőt leszemezem.

A vajon megolvasztom a kristálycukrot. Felöntöm a vízzel, hozzáadom a fahéjat, a vaníliás cukrot, sózom, borsozom. s beleteszem a szőlőszemeket néhány kivételével Felforralom. Botmixerrel összekeverem, beleöntöm a tejszínt és a bort. Beleteszem a szőlőszemeket, még egyszer felforralom.

Tálalok. Egy tányérba merek a levesből, teszek bele pekándiót, s díszítem egy mentalevéllel.

Tipp / megjegyzés:
Itt az ősz, s vele a szőlő. Főzzünk egy finom szőlőkrémlevest!

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére